Skip to main content

Noabers voor Noabers (info voor cliënten)

Er zijn in de gemeente Hellendoorn minimaregelingen voor inwoners met een laag inkomen en weinig vermogen. Toch zijn er veel inwoners die om verschillende redenen net niet voor de minimaregelingen in aanmerking komen, maar wel moeite hebben om rond te komen. Om totale armoede te bestrijden vindt Noabers voor Noabers het belangrijk om juist deze inwoners te ondersteunen.

Wij hebben daarom als missie dat geen enkele inwoner van de gemeente Hellendoorn financieel tussen wal en schip raakt, doordat bestaande voorzieningen niet voldoende toereikend zijn. Nou blijft dat natuurlijk altijd spannend, omdat niet iedereen zich meldt. Maar het is, zeker in deze tijd, niet iets om voor te schamen. Mail gerust en wij kijken dan of we voor jou iets kunnen betekenen. Misschien kun je zelfs wel komen shoppen in de gratis Noabershop die we hebben. We hebben een fantastische groep vrijwilligers daar die je graag helpen uitzoeken of een kopje koffie of thee voor je inschenken. Zij zullen daarnaast ook NOOIT naar buiten treden met informatie over wie erbij ons shopt. .

Werkwijze aanmelding

1) Meld je aan via de mail Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. of de contactpagina
2) Vervolgens komt er een vrijwilliger bij jou thuis voor een intake.
3) Je komt op de lijst voor een voedselpakket.
4) Je kunt deelnemen aan onze kledingbeurzen.
5) Je kunt je opgeven voor workshops.
6) Tussendoor iets anders nodig? Stuur even een berichtje!
7) Jaarlijks vindt er een herintake plaats.

Wij gaan erg zorgvuldig om met de privacy van alle mensen die bekend zijn bij ons. Zou je n.a.v. de intake eigenlijk voor de Voedselbank in aanmerking komen, dan hoef je niet direct een nieuwe intake. Onze intake wordt dan direct doorgestuurd naar De Voedselbank


Noabershop

De Noabershop, de winkel van van Noabers voor Noabers vindt u aan aan de Grotestraat 158 in Nijverdal. Deze winkel is bedoeld voor medeburgers met een smalle beurs. Velen hebben de weg naar de Noabershop al gevonden en we “hopen” op nog meer klanten.
Mensen die bij ons bekend zijn krijgen een nieuwe stempelkaart die een kalenderjaar geldig is. Met deze stempelkaart kunt u elke maand gratis winkelen voor verschillende artikelen (huisraad, kleding, speelgoed, drogisterijartikelen). U kunt per maand (in één keer) 15 producten gratis uitzoeken (max. 2 verschillende drogisterijartikelen per keer).
Bij twijfel beslist de leiding over de hoeveelheid mee te nemen artikelen

Een lijst met spelregels kunt u in de Noabershop vragen.
Openingstijden Noabershop (in de eerste volle week van de maand)

Dinsdag 14.00 – 16.00 uur
donderdag 19.00 - 20.00 uur
Vrijdag 10.00 – 12.00 uur

Wilt u niet in de rij staan kom dan een half uur na openingstijd binnenwandelen.
Ook bent u van harte welkom in onze koffiehoek
voor een kopje koffie of een praatje.


Heb je iets nodig?

Heb je iets nodig en weet je niet waar je het zoeken moet?

Probeer ons eens, wie weet kunnen we je helpen!

Een luisterend oor

Witgoed

Meubilair

Fietsen

Boeken

En nog meer...

Informatie

Schoolspullen

Kleding

Babyspullen

Hulpmiddelen

Electronica

Vragen staat vrij en wij helpen daarbij (voor zover we kunnen)


Activiteiten

I.v.m. het werk aan de Noabershop
stellen we dit nog even uit

We zijn van plan in het najaar een pubquiz voor 50-plussers te houden